Meer over Vereniging Nederlands Cultuurlandschap Achtergronden van de campagne 'Nederland weer mooi' Het Informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap Informatie over het boek 'Nederland weer mooi' Steun de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap! In contact komen met de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap
 
 
 
   
 

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap en de Nationale Postcodeloterij

VNC ontvangt sinds 2008 een bijdrage van de Postcode Loterij. De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. 50 procent van de inleg van de verkochte loten wordt verdeeld over ruim 90 goede doelen werkzaam op het gebied van Mens en Natuur. Wilt u meer informatie over de Nationale Postcode Loterij en haar goede doelen, kijk dan op www.postcodeloterij.nl.

Goed Geld Gala 2014
4 februari 2014 was een belangrijke avond voor 101 goede doelen. De Postcode Loterij maakte tijdens het Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam bekend dat zij dit jaar een recordbedrag van ruim 302 miljoen euro doneert. Recordbedrag van 291 miljoen euro voor goede doelen van Postcode Loterij De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. Dankzij een groeiende loterijopbrengst kan er dit jaar bijna 12 miljoen euro meer aan goede doelen geschonken worden dan het afgelopen jaar. Als vaste beneficiënt ontving de VNC een bedrag van € 500.000,-.

 

Extra projecten
VNC heeft in 2009 ook een extra bijdrage ontvangen van 1,6 miljoen. Dit bedrag wordt volledig geïnvesteerd in de Ooijpolder, één van de vier voorbeeldgebieden van het Deltaplan van VNC. Het is niet de bedoeling dit geld ‘op te maken’, maar er een landschapsfonds mee op te richten. Met de rente uit het fonds kunnen agrarische ondernemers in de Ooijpolder op hun bedrijf voor eeuwig tegen een marktconforme betaling het landschap verfraaien en toegankelijk maken. NPL wil nadrukkelijk dat met deze extra bijdrage snel zichtbaar resultaat wordt geboekt met een kwaliteitsimpuls aan de Ooijpolder.
Ook andere partijen hebben geld ter beschikking gesteld voor dit voorbeeldgebied, maar VNC is met de extra bijdrage de grootste investeerder. Het is voor het eerst dat agrarische ondernemers een betaling zullen ontvangen die concurreert met de opbrengst uit landbouwproductie én die van vader op zoon doorloopt. Omdat alleen de rente van het fonds wordt uitgegeven, heeft VNC gekozen voor een geconcentreerde inzet in een aaneengesloten gebied. Samen met andere investeerders zal VNC zich beraden over slim en goed inzetten van dit geld.

 

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de Postcodeloterij

en VNC: klik hier.

 
             
             
 

© VNC 2010 | home | contact | ontwerp