Meer over Vereniging Nederlands Cultuurlandschap Achtergronden van de campagne 'Nederland weer mooi' Het Informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap Informatie over het boek 'Nederland weer mooi' Steun de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap! In contact komen met de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap
 

 
 

Op de heuvelflank ten oosten van Nijmegen ligt het prachtig gelegen Informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap (i.s.m. Das & Boom). Het Informatiecentrum heeft veel te bieden, binnen, buiten en verder. Om te beginnen zijn elf miniatuurlandschappen te zien die de verscheidenheid aan oorspronkelijke Nederlandse landschappen in hun volle glorie laten zien. In de film hieronder krijgt u een korte impressie.

Binnen is een uitgebreide tentoonstelling en kom je oog in oog te staan met dieren van een gezond boerenland, zoals levende dassen (zie filmpje hieronder, gemaakt in het informatiecentrum) en boomkikkers. Je vindt er informatie over de herontdekking van ons landschap, per fiets, wandelend of over water.

Voor de liefhebbers is er nog een wandeling door het demonstratiegebied Palland. In dit oude gletsjerdal is een keur aan ‘oude’ landschapselementen aangeplant. Dit varieert van een Twentse houtwal en een Limburgse graft tot een vlechtheg en een getuunde heg. Onderweg is het prachtig genieten van de vergezichten over het Rijndal, de Veluwezoom en het Montferland.

Het Informatiecentrum toont Nederland op z’n mooist, maar wil bovenal inspireren ons hele land weer mooi te maken en om van te genieten, voor iedereen, nu en later.

NB Honden kunnen helaas niet worden toegelaten ivm de andere dieren in het informatiecentrum. Het is wel mogelijk uw hond tijdelijk buiten te laten wachten.

Als u graag als gastheer/vrouw bezoekers wilt rondleiden, samen met andere vrijwilligers, neem dan contact op via 024-684 22 94 of mail info@nederlandscultuurlandschap.nl

Openingstijden

Vanaf 2012 is het informatiecentrum geopend van 1 maart tot 1 november

 
   
   
       
 

© VNC 2010 | home | contact | ontwerp