Meer over Vereniging Nederlands Cultuurlandschap Achtergronden van de campagne 'Nederland weer mooi' Het Informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap Informatie over het boek 'Nederland weer mooi' Steun de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap! In contact komen met de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap
 
 
 

ACTUEEL

14 februari 2013

 

VNC ontvangt bijdrage van Nationale Postcode Loterij

Recordbedrag van 291 miljoen euro voor goede doelen van Postcode Loterij

Bill Clinton in gesprek met Femke Halsema

Ruim negentig goede doelen schitterden woensdag 13 februari op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. In Het Concertgebouw in Amsterdam maakte de grootste goededoelenloterij van Nederland bekend dat zij dankzij haar 2,5 miljoen deelnemers dit jaar een recordbedrag van 291 miljoen euro kan schenken aan de goede doelen. De helft van ieder lot doneert de Postcode Loterij aan goede doelen op het gebied van mens en natuur. Eregast Bill Clinton was aanwezig namens zijn Clinton Foundation die sinds 2005 steun van de Postcode Loterij ontvangt.

Als vaste beneficiënt ontving de VNC een bedrag van € 500.000,-.


Femke Halsema vroeg Bill Clinton naar de definitie van leiderschap, de grootste uitdagingen van dit moment, duurzaamheid en de rol van maatschappelijke organisaties voor de samenleving. Bill Clinton sprak de aanwezigen in de zaal toe: “Elke Nederlander die meespeelt met de Postcode Loterij is daardoor eigenlijk zelf een goededoelenorganisatie, omdat je bijdraagt aan het verbeteren van het leven van anderen. Jullie kunnen trots zijn op dit bijzondere systeem van de loterij”.

Baanbrekende droomprojecten werkelijkheid
Na het gesprek met Femke Halsema maakte Bill Clinton bekend dat Artsen zonder Grenzen een van de twee organisaties is die een schenking krijgt uit het Postcode Loterij Droomfonds. Het Droomfonds geeft goededoelenorganisaties de mogelijkheid een nieuw, moedig en baanbrekend project te realiseren.
Ook Greenpeace kan haar droomproject verwezenlijken.

Nieuwe begunstigden
Vier nieuwe organisaties (WOMEN Inc., Rewilding Europe, PharmAccess en de Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation) krijgen vanaf dit jaar een vaste jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij.
Daarnaast ontvangen veertien bestaande vaste begunstigden een extra donatie voor een bijzonder project. Zo ontvangt Terre des Hommes een bijdrage van 3.070.000 euro voor een nieuw Centrum voor Kinder- en Mensenhandel in Leeuwarden. 1 plek waar slachtoffers van mensenhandel alles krijgen wat zij nodig hebben: een veilige haven, hulp en ondersteuning bij hun aangifte, rechtszaak en eventuele terugkeer naar land van herkomst.
Vijf organisaties ontvangen een eenmalige schenking, waaronder Stichting Voedselbanken Nederland, de koepel van 135 voedselbanken, die met een bijdrage van 1 miljoen euro de voedselbanken helpt hun faciliteiten te verbeteren en te professionaliseren. Zo kunnen de voedselbanken de nu al ruim 70.000 Nederlandse gezinnen van gratis voedsel blijven voorzien.

Over de Nationale Postcode Loterij - de samenleving wint altijd

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 89 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is bijna 4 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun. Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl
 
   
             
             
 

© VNC 2012 | home | contact | ontwerp