Meer over Vereniging Nederlands Cultuurlandschap Achtergronden van de campagne 'Nederland weer mooi' Het Informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap Informatie over het boek 'Nederland weer mooi' Steun de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap! In contact komen met de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap
 
 
 

ACTUEEL

8 januari 2013

 

Stichting Natuurbeelden lanceert speciale postzegelreeks

 

In samenwerking met Postnl heeft Stichting Natuurbeelden dinsdag 8 januari een speciale postzegelreeks gelanceerd. In totaal 36 Nederlandse zoogdieren zullen de reeks sieren. Met een speciale app op een smart Phone zijn de zegels te scannen en wordt een filmpje getoond.

Stichting Natuurbeelden bestaat uit elf natuurorganisaties, waaronder de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, die Nederlandse natuurbeelden verzamelt en beschikbaar stelt via de site www.natuurbeelden.nl.

Het eerste speciale postzegelvel uit de serie met de afbeelding van een eekhoorn, is overhandigd aan Menno Bentveld, presentator van het VARA-programma Vroege Vogels. Uniek aan deze postzegels is dat er na het scannen met een smartphone een filmpje van de eekhoorn te zien is.

Vier postzegels uit de complete serie van 36 zoogdieren, respectievelijk de eekhoorn (8 januari), de vos (25 maart), de gewone zeehond (22 april) en het edelhert (12 augustus) zullen landelijk bij alle postkantoren van PostNL verkrijgbaar zijn. De complete serie is verkrijgbaar via een abonnement. Meer informatie is te vinden op www.postnl.nl/zoogdieren. Door de postzegel te scannen met de app ´Chameleon eXplorer´ op een smartphone is een filmpje van de eekhoorn te zien. De app is te downloaden via www.postnl.nl/apps of www.scanfun.nl. Opvallend aan de nieuwe zelfklevende postzegels is dat ze scheurbaar zijn uit het postzegelvel.

 

Stichting Natuurbeelden bestaat uit elf natuurorganisaties; ARK Natuurontwikkeling, IUCN NL, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, De Waddenvereniging, De 12 Landschappen, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, Dierenbescherming, Dutch Caribbean Nature Alliance en het Goois Natuurreservaat.
De stichting verzamelt de komende jaren bijzondere bewegende natuurbeelden. De collectie bestaat inmiddels uit ruim 4.000 fragmenten van planten, dieren en landschappen. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid geeft een beschrijving van de beelden en plaatst ze op www.natuurbeelden.nl. De site geeft een uniek kijkje in de bijzondere natuur die Nederland rijk is. Omdat er zowel oud als nieuw materiaal aan de site wordt toegevoegd, ontstaat een goed beeld hoe de Nederlandse flora en fauna zich in de loop der jaren verder zullen ontwikkelen. Alle beelden die op de site staan, zijn te bestellen.

 

 

 

 

 

 
   
             
             
 

© VNC 2012 | home | contact | ontwerp