Meer over Vereniging Nederlands Cultuurlandschap Achtergronden van de campagne 'Nederland weer mooi' Het Informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap Informatie over het boek 'Nederland weer mooi' Steun de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap! In contact komen met de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap
 
 
 

ACTUEEL

28 juni 2012

Winnaars Gouden Zwaluwen 2012

Op donderdag 28 juni 2012 heeft de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, in samenwerking met de Gemeente Nijmegen, weer drie Gouden Zwaluwen uitgereikt aan bedrijven, overheden of personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt om de natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen.De Gouden Zwaluw, een bronsgouden beeltenis van de gierzwaluw, gemaakt door de kunstenaar Frans van Hintum, wordt jaarlijks uitgereikt en maakt deel uit van de campagne ‘Natuur in de straat’, die door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap is geïnitieerd.

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap ziet de stad als het meest intensief ingerichte cultuurlandschap van Nederland, waar zowel voor de natuur zelf, als voor de daar wonende mensen, elke ruimte voor groen benut moet worden.
Natuur in de stad betrekt op een ongedwongen manier de jeugd weer bij dit onderwerp, en zorgt daarnaast voor verkoeling, afname van vervuiling, en een toename van het welbevinden van de bewoners.

De winnaars zijn:

• Gemeente Rotterdam; voor het vergroenen van schoolpleinen in de krachtwijken waardoor kinderen ongedwongen en spelenderwijs weer in contact komen met de natuur.

• De bewoners van de Johannieterhof te Nijmegen; voor het nemen van initiatief, het geven van een originele invulling en het dragen van verantwoordelijkheid voor het groen in de eigen buurt.

• Speelhof Hoogerzael, Middelburg; voor de creatie en het beheer van een natuurlijke speeltuin waar kinderen kunnen spelen met water, grond, het verbouwen en bereiden van voedsel. 
   
             
             
 

© VNC 2008 | home | contact | ontwerp